Uutiset

30.11.2021Kylän laavuLue lisää »

Yhdistys

Yhdistyksen nimi on Länsirantaaset RY. Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Yhdistys hallinnoi myös Matti Yli-Nisulan rahastoa.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta ja toimia sen edunvalvojana. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pyrkii edistämään kylän asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylän vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä.

Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia kyläläisille, joista perinteiset Pääsiäisvalakia ja Rantakalailta keräävät paikan päälle n. 150 osallistujaa vuosittain. Yhdistyksellä on jäseniä n. 130 henkilöä. Yhdistys lahjoittaa jokaiselle länsirannalle syntyvälle lapsen perheelle 200€ lahjakortin. Myös ala-asteen päättäviä koululaisia muistetaan vuosittain ja tuetaan muutenkin eri tapahtumia ja henkilöitä tarpeen mukaan.

Matti Yli-Nisulan rahastosta jaetaan stipendejä vuosittain urheilun ja kulttuurin saralla menestyneille länsirantaasille nuorille. Viime vuosina palkittuja ovat olleet mm: Noora Kivistö(ammunta), Elli Lassila(suunnistus), Anna Hämäläinen(yleisurheilu) ja Artur Hämäläinen(yleisurheilu).

Yhdistyksen säännöt

Matti Yli-Nisulan rahasto